Кафедра туризму Навчально-наукового інституту природокористування та гуманітарних наук Національного університету “Чернігівська політехніка” щиро вітає всіх з Новим роком! Нехай в цьому році вас чекає тільки радість, здоров’я і удача! Нехай він буде роком здійснення бажань і втілення в життя всіх планів! Нехай цей рік кожному подарує якомога більше щасливих днів і щасливих зустрічей! Віримо в Перемогу та підтримуємо Збройні сили України!

13.12.24 відбулась зустріч викладачів кафедри туризму з нашими стейкхолдерами з готелю “RiverSide”: управляючою Шкарупою Ольгою Володимирівною та бренд-шефом Попковим В’ячеславом Вікторовичем. Радились з приводу нової освітньої програми “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг”, яку плануємо впроваджувати в навчальний процес з наступного навчального року. Наші спільні зусилля були спрямовані на удосконалення змістовного наповнення освітньої програми та навчального плану нової спеціальності, а у кінцевому рахунку – підготовку конкурентоспроможних на ринку праці випускників. Результатом обговорення стала поява у нашому навчальному плані дисциплін “Аналіз даних у сфері ГРС”, “Основи системи НАССР для харчових технологій”, “Ресурсозберігаючі та екологічні технології в ГРС”, “Інновації в ГРС”. Дякуємо нашим стейкхолдерам за поради та свіжі ідеї.

13 грудня 2024 року для студентів 3 та 4 курсів спеціальності 242 “Туризм” було проведено семінар на тему “Гастрономічні практики в екологічному туризмі”. Теорію підкріпили практикою: дегустували трав’яні чаї та домашнє варення та дізналися про їх цілющі властивості!

Прийшов час підбивати підсумки нашого конкурсу з карвінгу. Ось вони, переможниці. Баштова Софія – 26 уподобайок – ІІІ місце; Нікітіна Марія – 43 вподобайки – ІІ місце; Кіблик Альона – 119 уподобайок – І місце!!! Дякую нашим конкурсанткам та учасникам і гостям групи “Кафедра туризму”.

Сьогодні у студентів 4 курсу відбулась гостьова лекція з дисципліни “Організація анімаційної діяльності”. Лекторкою була Косухіна Маргарита Олександрівна, яка очолює чернігівське відділення всеукраїнської мережі сімейно-розважальних комплексів “Fly Kids”. Особливості роботи подібних закладів, сучасні тенденції їх розвитку, необхідність постійного удосконалення та навчання, обов’язки директора, організація анімаційних програм – на ці та інші питання ми могли поглянути очима практика, що дуже цінно. Дякуємо Маргариті Олександрівні за приділений час та бажаємо подальших успіхів у роботі!

Нам круто пощастило! Практичне заняття з дисципліни “Організація ресторанного господарства” у формі майстер-класу для нас провів у ресторані “М’ясо&Вино” шеф-кухар Максим Євтушенко. Вчилися робити хачапурі по-аджарськи, дізналися, як підкоптити сметану для отримання димного аромату і ще багато чого стосовно організації виробничого процесу. Бонус – хрусткий та запашний хачапурі, зроблений власноруч. Дякуємо команді ресторану за надану можливість!