На практичному занятті з “Етнічних особливостей гостинності” (доц. Алєшугіна) студенти ОП “Готельно-ресторанна справа” продовжили гастрономічну “мандрівку”. До них долучились і студенти з ОП “Туризм”. Чернігівський ресторан “Shi-Shi” гостинно відчинив свої двері та дав можливість познайомитись із азійською кухнею. Вдячні керуючій Марії, шеф-кухареві та офіціантам закладу за теплий прийом та дружню розмову!

Практична з “Організації анімаційної діяльності” (доц. Алєшугіна Н.О.) пройшла у філармонії. Спостерігали за результатами роботи професіоналів: сюжетом, постановкою, сценографією на прикладі театралізованої вистави “Ой, у нашому селі весілля гуляли”

Для здобувачів вищої освіти ОП “Туризм” і “Готельно-ресторанна справа” доц. Зеленською О.О. у змішаному форматі було проведено чергову екскурсію по Чернігову. Цього разу студенти обрали відвідування Єлецького монастиря. Говорили про його створення та історію впродовж багатьох століть, а також про дива, описані Іоанікієм Галятовським, про легенди, пов’язані з Дуніним-Борковським, про побут монахинь і про багато інших цікавих речей. Не оминули увагою тему, що становить професійний інтерес для майбутніх фахівців туризму та гостинності – наймасовіше паломництво до нашого міста, пов’язане з канонізацією Феодосія Чернігівського. Крім живого спілкування, нашу групу порадувала чудова осіння погода!

Для здобувачів освітніх програм “Готельно-ресторанна справа” (у рамках дисципліни “Нутриціологія”, доцент Зеленська О.О.) і “Туризм” було організовано й проведено майстер-клас із виготовлення суші на базі La Pizza Espresso. Проводили захід висококласні фахівці ресторанної справи з багаторічним досвідом роботи, зокрема шеф-кухар закладу – Кукобко Ігор Олександрович. Майстер-клас виявився дуже цікавим, практично значущим і забарвленим позитивними емоціями учасників, які здобували навички виготовлення суші. Звісно, гастрономічна насолода також була присутньою, оскільки наприкінці заходу студенти посмакувати приготованими власноруч ролами. Традиційно увагу було приділено і можливостям потенційного працевлаштування наших здобувачів вищої освіти. Майстер-клас досвідчених професіоналів ресторанної справи неймовірно сподобався всім студентам! Велика подяка нашим роботодавцям, особливо Ігорю Олександровичу за гостинність, високий професіоналізм, приділений час і за те, що діляться з молоддю своїми знаннями та допомагають опановувати практичні навички!