“Краще один раз скуштувати, ніж сто разів почути і побачити,” – вирішили студенти першого курсу ОП “Готельно-ресторанна справа” і практичне заняття з “Етнічних особливостей гостинності” (викладач Алєшугіна Н.О.) провели в ресторані “Софра”. Куштували страви кухні киримли, ділилися враженнями, говорили про Крим та його корінні народи. Наступного разу досліджуватимемо азійську кухню! Жовтень 29, 2025 katur
Проведені опитування підтвердили, що здобувачам вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи дуже подобається, коли освітній процес виходить за рамки аудиторних занять. Черговий вихід, цього разу – до Болдиних гір та Антонієвих печер, відбувся 3 жовтня. Такого роду навчальні екскурсії включають не лише пізнавальний аспект, а й дозволяють здобувачам вищої освіти формувати практичні навички презентації визначних туристичних пам’яток міста його гостям. Як і завжди на “вихідних заняттях”, посмакували зі студентами кавусею, помилувалися чернігівськими краєвидами і зробили для кафедрального архіву чудові фотографії. Жовтень 5, 2025 katur
Для студентів освітніх програм “Готельно-ресторанна справа” і “Туризм” на базі готелю і ресторану Riverside було організовано та проведено гостьову лекцію “Організаційні аспекти діяльності підприємства індустрії гостинності”. Лектори – фахівці готельно-ресторанного бізнесу з багаторічним досвідом роботи – бренд-шеф В’ячеслав Попков і менеджер готелю Ольга Шкарупа. Окрім цікавої та змістовної презентації, наші партнери-роботодавці провели ознайомлювальну екскурсію для здобувачів вищої освіти по готелю та ресторану з відповідними розповідями й коментарями, а також відповідями на запитання студентів. Значну увагу було приділено можливостям проходження практики та перспективам працевлаштування наших студентів. Гостьова лекція професіоналів-практиків і досвідчених експертів галузі гостинності з максимальною візуалізацією дуже сподобалась студентам. Щира подяка нашим партнерам, персонально – Ользі Шкарупі та В’ячеславу Попкову, за високий професіоналізм, приділений час і за те, що діляться з молоддю своїми знаннями та досвідом! Жовтень 5, 2025Жовтень 5, 2025 katur
Уже кілька років поспіль викладачі й студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи відзначають Всесвітній день туризму в подорожах. Нинішній 2025 рік не став винятком. Для святкового туру цього разу було обрано Закарпаття і Львів. Як завжди, наша подорож стала незабутньою і приємною подією для всіх її учасників! А майбутнім фахівцям із туризму та готельно-ресторанної справи тур ще дав можливість на практиці ознайомитися з функціонуванням сфери гостинності Закарпатського регіону та Львова, які є взірцями даної галузі. Жовтень 5, 2025Жовтень 5, 2025 katur