На черговій зустрічі клубу тревел-терапії ми вкотре здійснили прогулянку в часі, тим більш приємну, бо йшлося про кулінарні і медоварні традиції Чернігівщини. Що їли наші пращури від часів палеоліту і до наших днів, звідки і коли на наші землі потрапили звичні нам продукти, і що означають їх назви, як змінювалася кухня еліт та простого народу, якими стравами частували нас наші мами та бабусі, що таке ставлені та варені меди – ці та інші питання не залишили байдужими учасників зустрічі. Для матеріального підтвердження була проведена міні-дегустація домашнього печива, яке виявилося добре знайомим з дитинства, березинських пряників, рецепт яких було нещодавно відроджено і внесено до списку нематеріальної спадщини Чернігівщини, та трав’яних чаїв. Наші гості і ми, організатори клубу, мали змогу особисто подякувати офіційним представникам наших грантодавців, Міжнародній організації міграції та Червоному Хресту, котрі завітали на нашу зустріч, поділитися враженнями та думками про ефективність наших заходів та планів на майбутнє. Не забуваємо і наших захисників, завдяки яким ці зустрічі можливі і безпечні. Щира подяка!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *