Для студентів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи 1 грудня 2025 року була організована гостьова лекція на тему: «Кар’єра у сферах туризму та гостинності». Лекційне заняття проводив директор туристичної агенції «СтрукТур» (вул. Незалежності, 12) Артем Володимирович Струк. Лекція, з огляду на сучасну безпекову ситуацію в Чернігові, пройшла в змішаному режимі. На ній були присутніми здобувачі вищої освіти першого і четвертого років навчання. Розглядалися актуальні й важливі для студентської молоді питання потенційних кар’єрних траєкторій у сферах туризму і гостинності, новітніх тенденцій на глобальному ринку праці, професійних компетентностей фахівців із туризму та гостинності. Традиційно не обійшли увагою обговорення потенційних можливостей, передусім для здобувачів освітньої програми «Туризм», щодо проходження практики і працевлаштування. Ознакою справжньої зацікавленості студентів у піднятих темах, була велика кількість запитань здобувачів до спікера як висококласного спеціаліста з багаторічним досвідом практичної діяльності в сфері туризму. Велика шана і подяка Струку Артему Володимировичу за лекцію, побудовану на практичному досвіді роботи, а також багаторічну співпрацю з кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи!

27 листопада доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Зеленська Олена Олександрівна за запрошенням колег із Національного університету біоресурсів і природокористування України взяла участь у Міжнародному освітньому нетворкінгу “Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J “Транспорт та послуги”: реалії та виклики”. З представниками вітчизняної та зарубіжної академічної спільноти, бізнесу, громадських організацій, студентами обговорили питання модернізації та практичної реалізації освітніх програм “Туризм” і “Готельно-ресторанна справа” магістерського та бакалаврського рівнів вищої освіти. Акценти було поставлено на важливості підвищення ефективності підготовки здобувачів сфери послуг та забезпечення практико-орієнтованої підготовки конкурентоспроможних фахівців готельно-ресторанної справи, туризму та рекреації.