Проведені опитування підтвердили, що здобувачам вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи дуже подобається, коли освітній процес виходить за рамки аудиторних занять. Черговий вихід, цього разу – до Болдиних гір та Антонієвих печер, відбувся 3 жовтня. Такого роду навчальні екскурсії включають не лише пізнавальний аспект, а й дозволяють здобувачам вищої освіти формувати практичні навички презентації визначних туристичних пам’яток міста його гостям. Як і завжди на “вихідних заняттях”, посмакували зі студентами кавусею, помилувалися чернігівськими краєвидами і зробили для кафедрального архіву чудові фотографії.

Для студентів освітніх програм “Готельно-ресторанна справа” і “Туризм” на базі готелю і ресторану Riverside було організовано та проведено гостьову лекцію “Організаційні аспекти діяльності підприємства індустрії гостинності”. Лектори – фахівці готельно-ресторанного бізнесу з багаторічним досвідом роботи – бренд-шеф В’ячеслав Попков і менеджер готелю Ольга Шкарупа. Окрім цікавої та змістовної презентації, наші партнери-роботодавці провели ознайомлювальну екскурсію для здобувачів вищої освіти по готелю та ресторану з відповідними розповідями й коментарями, а також відповідями на запитання студентів. Значну увагу було приділено можливостям проходження практики та перспективам працевлаштування наших студентів. Гостьова лекція професіоналів-практиків і досвідчених експертів галузі гостинності з максимальною візуалізацією дуже сподобалась студентам. Щира подяка нашим партнерам, персонально – Ользі Шкарупі та В’ячеславу Попкову, за високий професіоналізм, приділений час і за те, що діляться з молоддю своїми знаннями та досвідом!

Уже кілька років поспіль викладачі й студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи відзначають Всесвітній день туризму в подорожах. Нинішній 2025 рік не став винятком. Для святкового туру цього разу було обрано Закарпаття і Львів. Як завжди, наша подорож стала незабутньою і приємною подією для всіх її учасників! А майбутнім фахівцям із туризму та готельно-ресторанної справи тур ще дав можливість на практиці ознайомитися з функціонуванням сфери гостинності Закарпатського регіону та Львова, які є взірцями даної галузі.